Δέσποινα Μαγδαληνή (Ντιάνα) Μαρκάκη

Θέση:
Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε το 1981. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Δίκαιο και κάτοχος Executive MBA από το Harvard Business School. Ξεκίνησε την καριέρα της ως δικηγόρος και κατέχει πολυετή εμπειρία τόσο σε διεθνείς δικηγορικές εταιρείες, όσο και ως Νομική Σύμβουλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εξειδίκευση στους τομείς ενέργειας και υποδομών. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει διαχειριστεί με επιτυχία μεγάλες διεθνείς συναλλαγές, παρέχοντας εξειδικευμένες συμβουλές σε θέματα δανειοδότησης και άντλησης κεφαλαίων, δημόσιων προσφορών, συγχωνεύσεων, εξαγορών, project financing και εταιρικής αναδιάρθρωσης. Κατείχε, επίσης, υψηλόβαθμες θέσεις στο, σημαντικής γεωπολιτικής σημασίας, έργο Διαδριατικός Αγωγός (TAP), στα κεντρικά της εταιρείας στην Ελβετία, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), ενώ έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης του Προγράμματος Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP) στη Νέα Υόρκη. Σήμερα εργάζεται ως Global Director στον όμιλο εταιρειών Gategroup (Ελβετία), ηγέτη στην παροχή αεροπορικών υπηρεσιών παγκοσμίως, όπου είναι υπεύθυνη για πάγια περιουσιακά στοιχεία αξίας 1δις δολαρίων σε περισσότερες από 60 χώρες, ηγούμενη ομάδων από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και ειδικότητες. Συμμετείχε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως ανεξάρτητο μη-εκτελεστικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων και Αμοιβών.

Επίσης, έχει ιδρύσει το Boardroom, το πρώτο ιδιωτικό κλαμπ για γυναίκες που υπηρετούν σε ανώτερες θέσεις στελεχών στην Ελβετία που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη διοικητικών συμβουλίων.

Είναι Πρόεδρος της παγκόσμιας εκστρατείας 2020 Women on Boards στην Ελβετία και μέλος της παγκόσμιας ένωσης Women Corporate Directors. Οι τομείς εμπειρίας της περιλαμβάνουν: ρυθμιστική και κανονιστική συμμόρφωση, περιουσιακή διαχείριση, θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), αναδιάρθρωση, συγχωνεύσεις και εξαγορές.


LinkedIn D. Markaki